Få en mere kærlig kontakt med din partner – værdsæt hinanden

I et parforhold kan vi have tendens til at se på alt det der er svært, det der ikke er godt nok, at vi helt glemmer at give plads til alt det, der faktisk fungerer, der hvor vi føler os forbundet og mærker glæde og meningsfuldhed.

Det er rigtig vigtigt også at udvikle og være bevidst om det der faktisk går godt i en kærlighedsrelation. Vi kan have en tendens til ikke at fortælle og udtrykke det, som vi værdsætter og elsker ved vores partner, og det kan være en fantastisk måde at få kontakt på at fortælle din partner, hvad du virkelig værdsætter ved ham eller hende.

En smutvej til mere kærlig kontakt er det som vi i imago terapien (parterapeutisk tilgang – se under parterapi på min hjemmeside for mere info omkring imago) kalder for værdsættelsesdialogen. Du skal altså finde noget som du værdsætter ved din partner. Det behøver ikke at være stort og prangende, det kan være nede i det helt fine så som et blik du blev varm inden i af, et smil som gjorder dig tryg eller noget din partner har sagt eller gjort, som du fik en god følelse af. Det kan selvfølgelig også være noget stort, men det er ikke nødvendigt.

Når vi værdsætter vores partner (og for den sags skyld også andre – vores børn, venner, kollegaer, familie) så er det vigtigt at lade det negative, men´et blive ude, da det kan være det eneste vi så høre og det eneste der så sætter sig fast i vores bevidsthed.

Sæt jer overfor hinanden eller ved siden af hinanden i sofaen, sluk for fjernsynet og giv jeres parforhold lidt opmærksomhed. Så kan en af jer starte dialogen, som kunne være noget i retning af:

  • Det jeg virkelig værdsætter/elsker ved dig er…. Eks. at du nusser mig på ryggen, når vi skal sove.
  • Den følelse det vækker i mig/det det betyder for mig… Eks. Jeg føler mig tryg og elsket – og samhørig med dig.
  • Det jeg mærker når jeg føler mig eks. tryg og elsket er…. Eks. Så mærker jeg glæde og bliver sikker i at være sammen med dig, er det rigtige for mig.

Når din partner har udtrykt sin værdsættelse er det en god ide at fortælle, hvad det gør ved dig at høre, hvad din partner værdsætter ved dig.

Og så bytter I, så I begge kommer igennem ovenstående.

Det behøver ikke at tage lang tid, det kan være 5 min. til hver, og så har I brugt ti minutter på en aften, som sandsynligvis vil blive mere nærværende og hyggelig.

God fornøjelse.

Det kan selvfølgelig være, at I er et så svært sted, så det er svært at få gang i en værdsættelses dialog. Så vil jeg anbefale jer at få hjælp til at komme på vej i den rigtige retning.

Har du spørgsmål til dialogen, er du velkommen!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.